Opdrachtgever FOX Networks Group

Fox Networks Group had het idee om een Viral video te maken voor de lancering van de horror serie Outcast. Nicolette van Dam was de aangewezen persoon met haar vele Facebook volgers en de juiste doelgroep om een Hoax te plaatsen.

De vraag

Om de bizarre effecten in de film live te streamen was niet mogelijk, dus de oplossing was om de video van te voren op te nemen en te monteren. Om de volgers het gevoel te geven dat Nicolette van Dam met haar iPhone LIVE aan het streamen was hebben wij een uitzendmachine en een encoder ingezet zodat we op het uitgekiende tijdstip de video live in te starten. Nu lijkt het voor de volgers van het Facebook kanaal dat Nicolette van Dam live is vanaf haar telefoon.

4

dagen

14000

LIKES

1.431.477

bereikte personen

1321

Reacties

Live Streamen op Facebook

Het live streamen op Facebook op een TV achtige manier met meerdere camera’s is een zeer krachtige tool om uw volgers en leden van de pagina te bedienen. Mobicam beschikt over de juiste encoders en ervaring om ook voor uw bedrijven/fan pagina live te streamen. Denk aan product presentaties, concerten, sportwedstrijden , workshops, events, congressen, kerk uitzendingen etc..Ook is de mogelijkheid om meerdere streams aan te bieden voor alle sociale media platformen zoals Youtube , twitter , Linkedin , Persiscope , Google hangout etc

Viral marketing campagne

Het effect van een viral marketing campagne kan zeer groot en effectief uitpakken. Marketeers gebruiken viral marketing om hun online naamsbekendheid en bereik te vergroten. Op deze manier kun je dus tegen relatief lage kosten snel een grote doelgroep bereiken. Het nadeel van viral marketing is namelijk dat het moeilijk is om een succesvolle viral te maken. Vaak haken consumenten namelijk af als zij zien dat jouw viral niet zomaar een leuk filmpje is, maar ook een commerciële boodschap bevat. Dit maakt het moeilijk om een leuke viral te maken, die ondanks het bevatten van een commerciële boodschap, toch massaal gedeeld wordt.