Het Project

Op 2 februari en 3 februari 2016 in opdracht van Endemol Shine vond het jaarlijkse Goed Geld Gala Plaats van de Postcode Loterij in Het Tropenmuseum te Amsterdam. Onderverdeeld in de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij werd op deze 2 avonden bekend gemaakt welke goede doelen een eenmalige schenking ontvangen. 
Met de bijdrage geven deze goede doelen mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug.
Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen.

De vraag

Opdrachtgever: Endemol Shine
Voor het 2-daagse TV event is Mobicam gevraagd de gehele video techniek en bemensing te verzorgen inclusief distributie naar een internationale live stream.
Tijdens het event is direct de registratie gemonteerd en de volgende ochtend in het RTL programma Koffietijd getoond.

3

Bemande camera’s

3

Remote Camera’s

1

Livestream

2

Dagen

Apparatuur

Wij hebben 3 bemande en 3 remote camera’s ingezet inclusief onze mobiele regie. Al het videomateriaal is in HD kwaliteit opgenomen en daarnaast was een live stream beschikbaar voor kijkers via internet. Op diverse grote schermen in de zaal was ook het live beeld te zien. Daarnaast hebben wij de interne intercom techniek verzorgt om alle technische partijen eenvoudig met elkaar te laten communiceren.

Achter de schermen

De Mobicam crew heeft achter de schermen de volledige video techniek en live stream verzorgt in combinatie met de mobiele regie onder leiding van Regisseur Michael Moser.