Het Project

Het weekend van 6 juni was de 3e editie van de Heineken Ibiza Finale! 750 internationale gasten zagen op een groot scherm in het water de UEFA Champions Leaugue finale Juventus tegen Barcelona. Een avondvullend programma met live artiesten,DJ’s en internationale bekendheden. In opdracht van Ibiza Eventz,United State of fans en Heineken reisden we af naar het prachtige party eiland Ibiza.

De vraag

– Het verzorgen van de satelliet downlink verbinding van de UEAFA Champions Leaugue wedstrijd.
– Ondersteunen van de scherm en showregie middels een mobiele HD regieset.
– Weergeven van diverse video content en graphics op een groot 9 meter bij 4 meter LED scherm.
– Verzorgen van internet op het strand via KA-SAT voor social media uploads
– Technisch aansturen van de audiovisuele lokale leveranciers.
– Technische crew

2069 Kilometer

s’Graveland – Ibiza

juni 2015

Realisatie

157.419

Youtube kijkers

1 - 3

Juventus – Barcalona

De reis….

De technische crew reisde per vliegtuig, en de faciliteiten per vrachtwagen. Ibiza is prima te bereiken door bij Barcelona over te steken met de ferryboot.
Na een overtocht van 6 uur en na totaal 48 uur reistijd arriveerde de faciliteiten in de haven van Ibiza.

Achter de schermen

Naast het realiseren van een live video verbinding van de UEFA Champions league,was de vraag of wij op het strand waar dus totaal geen voorzieningen zijn ook Internet kunnen verzorgen. Wij hebben 2 satelliet schotels neergezet waar we via KA-SAT geboekte internet capaciteit kunnen reserveren voor een vaste bandbreedte. Het internet werd verdeeld via meerdere WIFI stations zodat de gasten internet konden gebruiken, maar nog belangrijker dat Heineken al haar Social media kanalen kon bedienen met films en foto’s.